ALEGEREA MANERELOR PENTRU FEREASTRA

Alegerea manerelor de fereastra se face in fucnctie de anumite criterii

1. SISTEMUL DE INCHIDERE

La variété des poignées pour fenêtre

Maner, buton si maner-buton

Fereastra dumneavoastra poate fi echipata cu un maner sau un buton. Exista, de asemenea, manere de tragere cu diferite particularitati în funcție de model. Anumite manere sunt echipate cu buton de blocare pentru ferestre.

Sistemul de inchidere cu cheie

Sistemul de inchidere cu cheie permite blocarea ferestrei. In aceasta situatie, manerul este prevazut cu orificiu pentru cheie avand scopul de a intari securitatea sistemului de inchidere. Remarca: In ultima perioada, ferestrele au devenit un punct sensibil al locuintei, intrucat sunt elementul de efractie preferat de spargatorii de locuinte. Pentru intarirea sigurantei, este indicat sa echipati ferestrele cu sisteme de blocare cu cheie.

Cremona

In cazul cremonelor, manerele sunt insotite de o carcasa ce acopera tijele. In general, manerele pentru cremone sunt insotite de un kit de accesorii.

2. MASURI

Inainte sa cumparati un maner, este extrem de important sa masurati trei elemente :

– Verificati diamentrul patratului de fixare, care poate varia intre 6 si 8 mm.

6 mm pentru manerele de usi-fereastra sau broaste de aplicat orizontale
7 mm pentru manerele usilor de intrare sau usi interioare
8 mm pentru anumite manere de usi de palier

3. PLACA DE PROTECTIE

Placa de protectie se fixeaza prin intermediul suruburilor speciale. Manerul este sustinut de placa si patratul de fixare.

4. ESTETICA

Pe langa aspectul functional, manerele indeplinesc de asemenea o functie estetica, devenind elemente cheie in decorarea usii. Ele aduc un plus de stil designului interior, in functie de tipul ales.